Utgave 2 2022

Husk at du som abonnent kan lese magasinet digitalt på nettbrett, smarttelefon og pc.

Smakebiter fra utgave 2:

  • TRØNDERSKE KJELTRINGER

    Trønderske kjeltringer finnes det sikkert en del av, men ingen er så gode som disse. Dette er nemlig gode
    gammeldagse kavringer. De er nydelige med hvit- eller brunost eller knuste med (sur)melk og sukker.

    500 g hvetemel
    125 g smør
    75 g sukker
    2 ts vaniljesukker
    2 ¼ dl melk
    6 ts bakepulver
    1 egg

    Smuldre smøret i melet. Tilsett resten av ingrediensene og bland sammen.
    Del deigen opp i ca. 16 biter og trill til runde boller.
    Sett bollene på et bakepapirkledd stekebrett og stek midt i
    ovnen på 210 grader til de begynner å få farge, ca. 15 minutter.
    Avkjøl bollene noe på rist.
    Del dem i to på tvers og legg dem med skjæreflaten opp på et stekebrett.
    Tørk dem på 120 grader i ca. 90 minutter til de er gylne og sprø.
    Snu dem gjerne en gang mot slutten av steketiden.
    Server med for eksempel smør og hvit- eller brunost, eller brekt
    opp i mindre biter med (sur)melk og sukker.

    Innsendt av Johanne Svingen, Trondheim
    TEKST OG FOTO ELLEN M. E. LUNDRING

  • HELBAKT OST

    • 1 hel Solglad eller Raudberg
    • godt brød/flatbrød eller knekkebrød
    • honning – aller helst fra samme område som osten kommer fra
    • ca. 100 g hasselnøtter, stekt 12 minutter på 180 grader

    Legg osten i en ildfast form.
    Du kan også binde den opp med bakepapir
    og hyssing om du ikke har passende form.
    Stek osten 12 minutter i ovnen på 180 grader, eller til den er myk helt gjennom.
    Bruk en liten spiss kniv og skjær forsiktig av topplokket på osten.
    Server med flatbrød, honning og nøtter.

Tidligere utgivelser

Kan leses digitalt dersom du er abonnent.