Artikkel
Utgave 2 2022
TRØNDERSKE KJELTRINGER
Trønderske kjeltringer finnes det sikkert en del av, men ingen er så gode som disse. Dette er nemlig gode
gammeldagse kavringer. De er nydelige med hvit- eller brunost eller knuste med (sur)melk og sukker.
500 g hvetemel
125 g smør
75 g sukker
2 ts vaniljesukker
2 ¼ dl melk
6 ts bakepulver
1 egg
Smuldre smøret i melet. Tilsett resten av ingrediensene og bland sammen.
Del deigen opp i ca. 16 biter og trill til runde boller.
Sett bollene på et bakepapirkledd stekebrett og stek midt i
ovnen på 210 grader til de begynner å få farge, ca. 15 minutter.
Avkjøl bollene noe på rist.
Del dem i to på tvers og legg dem med skjæreflaten opp på et stekebrett.
Tørk dem på 120 grader i ca. 90 minutter til de er gylne og sprø.
Snu dem gjerne en gang mot slutten av steketiden.
Server med for eksempel smør og hvit- eller brunost, eller brekt
opp i mindre biter med (sur)melk og sukker.
Innsendt av Johanne Svingen, Trondheim
TEKST OG FOTO ELLEN M. E. LUNDRING